About the Journal

Jurnal Kajian Lisan Malaysia (JKLM) merupakan jurnal primer yang memberi fokus kepada pendokumentasian Lisan hasil daripada maklumat-maklumat yang diperolehi dari temubual yang dijalankan bersama tokoh-tokoh yang terpilih dalam pelbagai bidang merangkumi pelbagai lapisan masyarakat menjadikan satu perspektif baharu tentang peristiwa-peristiwa sejarah dapat dihasilkan.

JKLM menerima manuskrip dalam semua bidang terutamanya dalam Sains Sosial, Sains dan Teknologi, Informatik, Sains, dan bidang pengajian yang berkaitan. JKLM ialah jurnal Dalam Talian dan menerima pakai Double-Blind Reviewed dan diterbitkan Dwi-Tahunan (Mei dan November setiap tahun). Manuskrip dipilih berdasarkan proses semakan peer-review yang ketat untuk memastikan keaslian, kebaharuan dan kesan penerbitan kepada khalayak yang lebih luas. Menerbitkan kertas kerja anda di JKLM adalah sangat berpatutan dan boleh diakses oleh pembaca kerana JKLM melaksanakan inisiatif penerbitan terbuka (open-access). JKLM diterbitkan oleh Academica Press Solutions untuk komuniti saintifik.

 

MAKLUMAT JURNAL

Tajuk: Jurnal Kajian Lisan Malaysia

Kekerapan: Dwi-Tahunan (2 isu setahun)

ISSN: 2976-3967

DOI: Zenodo

Penerbit: Academica Press Solutions, Batu 23, Kg Jias, 17000 Pasir Mas, Kelantan, MALAYSIA.

Ketua Pengarang: Nurulannisa Abdullah

Hakcipta: Hakcipta sepenuhnya dimiliki oleh pengarang. Dikemukakan untuk penerbitan akses terbuka di bawah terma dan syarat lesen Creative Commons Attribution (CC BY)(https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)

Penerbitan Pertama: Mei 2023

Bahasa: Melayu

Format Penerbitan: Atas Talian (OJS)

Contact Numbers: +60193633936

Email: [email protected]

Laman Sesawang: https://academicapress.org/index.php/jklm

Current Issue

Vol. 2 No. 1 (2024): Jurnal Kajian Lisan Malaysia
					View Vol. 2 No. 1 (2024): Jurnal Kajian Lisan Malaysia

Jurnal Kajian  Lisan Malaysia (JKLM)

eISSN: 2976-3967

Tarikh Terbitan: 7 Mei 2024

Published: 2024-05-05

Manuskrip

View All Issues